Valpolicella Classico
€ 17,86
Een delicate en ongerepte wijn met verfijnde tonen van aardbei en kers, vergezeld door een subtiele hint van tannine. Een zeer goede wijn, zeker gezien het hete en droge karakter van het oogstjaar. De samenstelling bestaat uit 80% Corvina en Corvinone, 20% Rondinella en – afhankelijk van het oogstjaar – tot 5% Molinara-druiven. Een bescheiden rode wijn met ideale verhoudingen, de “kleine zwarte jurk” onder de wijnen. De wijnstokken worden verbouwd volgens de hooggeleide *Pergola Veronese*-methode, op fossielrijke, kalkhoudende leemgronden met een zuidoostelijke tot oostelijke ligging. Dit oude systeem blijkt bijzonder goed te passen bij de huidige uitdagingen van klimaatverandering. De stokken variëren in leeftijd van 25 tot 80 jaar, en gelukkig zijn er op het domein waterputten aanwezig die de wijnstokken in staat stellen periodes van ernstige droogte te doorstaan, zoals in 2022.
Uiteraard is het mogelijk de wijnen online via van Wijnen van Eden cadeau te doen aan familie, vrienden, kennissen of zakenrelaties.
Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons om te horen wat de mogelijkheden zijn.
Een verfijnde en zuivere wijn, met precieze aroma’s van kers en aardbei, subtiel ondersteund door een vleugje tannine. Een buitengewoon goede wijn, zeker gezien het hete en droge karakter van het oogstjaar. Druivenrassen: 80% Corvina en Corvinone, 20% Rondinella, en tot 5% Molinara (afhankelijk van het oogstjaar).
Een eenvoudige wijn met perfecte proporties – de “kleine zwarte jurk” onder de rode wijnen. De wijnstokken worden verbouwd op fossielrijke, kalkhoudende leemgronden met een oost- tot zuidoostelijke ligging, volgens het hooggeleide Pergola Veronese-systeem; een eeuwenoude methode die bijzonder goed blijkt aan te sluiten bij de huidige omstandigheden van klimaatverandering. De wijnstokken zijn tussen de 25 en 80 jaar oud. Gelukkig beschikt het domein over waterputten die de wijnstokken ondersteunen tijdens perioden van extreme droogte, zoals in 2022.
De druiven worden met de hand geoogst in de vroege ochtenduren, waarna een spontane vergisting plaatsvindt in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks (maximaal 25°C), gedurende 7 dagen. Vervolgens wordt de wijn van de schillen gescheiden en nog eens 5 maanden op staal gerijpt. Voor het bottelen ondergaat de wijn een lichte filtering.
| Wine Type |
Rode wijn |
|---|

Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.