Wijnhuizen
Opstal Landgoed
Opstal Wine Estate is een prachtige wijnmakerij in Slanghoek, Breedekloof, Zuid-Afrika. De wijngaarden liggen in de Slanghoekvallei tussen de Badsberg- en Slanghoekbergen, wat zorgt voor een diversiteit aan terroir. Opstal Wine Estate heeft een typisch warm ‘Kaapse Wijnland’-klimaat, met zeer hete zomers. De winters zijn daarentegen erg koud en nat, wat ideale omstandigheden biedt voor de voorbereiding op het groeiseizoen. Opstal is een echt familiebedrijf dat sinds 1847 wijn produceert. Momenteel staat de zevende generatie aan het roer: Attie en Zak Louw.
Opstal Wijnlandgoed
Opstal Wine Estate is een prachtige wijnmakerij in Slanghoek, Breedekloof, Zuid-Afrika. De wijngaarden liggen in de Slanghoekvallei tussen de Badsberg- en Slanghoekbergen, wat zorgt voor een diversiteit aan terroir. Opstal Wine Estate heeft een typisch warm ‘Kaapse Wijnland’-klimaat, met zeer hete zomers. De winters zijn daarentegen erg koud en nat, wat ideale omstandigheden biedt voor de voorbereiding op het groeiseizoen. Opstal is een echt familiebedrijf dat sinds 1847 wijn produceert. Momenteel staat de zevende generatie aan het roer: Attie en Zak Louw.
Familie Doublet
Sinds het einde van de 18e eeuw is de familie Doublet gevestigd in Bordeaux en vormt wijn hun passie. Bernard & Dominique Doublet zijn eigenaar van Château Vignol in het hart van de Entre-Deux-Mers en Château Tour de Calens in de Graves. Hun zonen Alexander en Jean-Thomas maken wijn op Château Saint-Agne in Saint-Émilion, dat sinds 2009 in bezit van de familie is.
Mas de Cadenet
Mas de Cadenet is een langdurig liefdesverhaal tussen een familie en haar landgoed. In 1813 werd het eigendom gekocht door Jean-Jacques Négrel en zijn broers. Generatie na generatie heeft de familie Négrel hun hart en ziel gewijd aan de wijnbouw, waarbij ze de wijngaard voortdurend hebben verbeterd.
De kennis van vinificatie wordt van vader op zoon doorgegeven. Vandaag de dag is het Guy Négrel die samen met zijn kinderen Maud en Matthieu prachtige wijnen produceert. De wijngaard is volledig biologisch gecertificeerd.
Castillo Perelada
In het dorp Peralada in Catalonië, in het noordoosten van Spanje, kocht Miguel Mateu, voormalig burgemeester van Barcelona en een gepassioneerd liefhebber van kunst en cultuur, in 1923 Castillo Perelada. Het was Miguel’s grote droom om de eeuwenoude traditie van het kasteel te herstellen, waaronder de lange traditie van wijncultuur.
Toen Miguel in 1972 overleed, werd zijn droom voortgezet door zijn schoonzoon Arturo Suqué, die Perelada leidde door een ingrijpende transformatie met een strikte focus op kwaliteit. Tegenwoordig is het dagelijks bestuur in handen van Arturo's zoon Javier, en mag Perelada zich rekenen tot de meest prestigieuze wijnproducenten van de Empordà.
Paulo Laureano
De charismatische Paulo Laureano, direct herkenbaar aan zijn perfect verzorgde Dali-achtige snor en gulle glimlach, is een van Portugal’s toonaangevende wijnmakers en consultants. Sinds de jaren 1990 heeft hij een indrukwekkend palmares opgebouwd. Zo maakte hij wijnen voor het prestigieuze Herdade do Mouchão en werd hij in 2004 door *Revista de Vinhos* uitgeroepen tot beste wijnmaker van Portugal. Sinds 1999 produceert hij wijnen in zijn geboortestreek Alentejo onder zijn eigen label: Paulo Laureano Vinus.
Wijnhuis Ca'La Bionda
Ca’ La Bionda behoort sinds enkele jaren, samen met grote namen zoals Allegrini, Quintarelli en Dal Forno, tot de beste producenten van Valpolicella. Het domein werd in 1920 opgericht door Pietro Castellani en volledig gerenoveerd en naar een hoger niveau gebracht door de uiterst bescheiden en toegewijde visionair Alessandro Castellani en zijn broer Nicola, samen de vierde generatie van Ca’ La Bionda.
Wijnhuis Fratelli Giacosa
Het wijnhuis Fratelli (broers) Giacosa is gelegen in Neive, nabij Barbaresco. Dit familiebedrijf produceert een reeks prachtige, herkenbare en klassieke wijnen, voornamelijk uit Toscane. Elke generatie streeft hetzelfde doel na: hoogwaardige wijnen die het terroir goed weerspiegelen tegen een eerlijke prijs.
Fichtenbauer-Mold
Fichtenbauer Mold is een wijnhuis dat met toewijding elk stadium van het wijnmaken omarmt, van bloem tot fles, met een sterke verbondenheid met de natuur. Zij koesteren hun wijngaarden en druiven, passen zich aan elk oogstjaar aan en creëren jaar na jaar zuivere en authentieke wijnen die de ware aard van de druif weerspiegelen. Gelegen in de schilderachtige Oostenrijkse wijnregio Langenlois Kamptal, wordt het wijnhuis met passie en overtuiging gerund door de familie Fichtenbauer Mold.